رایانش ابری در دوران همهگیری ویروس کرونا
از آغاز همهگیری ویروس کرونا در اغلب صنایع و کسب و کارها، اختلال ایجاد شده است و متأسفانه برخی از شرکتها، قادر به مدیریت بحران و مجازیسازی امور نیستند.
فایل پروژههای کلیدی بسیاری از کسب و کارها در سرورهایی قرار گرفته که برای صاحبان مشاغل، دسترسی به آنها غیر ممکن است. بسیاری از افرادی که با موفقیت، امور خود را به ابر منتقل نمودهاند اظهار میکنند که این کار زمانبر بوده و انجام آن نمیتواند به سرعت صورت پذیرد.
برای مشاغلی که در زمینه زیرساختهای IT هزینه کردهاند، استرس ناشی از همهگیری ویروس کرونا چندین برابر است. Andy Knauf معاون و CIO شرکت Mead & Hunt میگوید:” اوضاع بهتر از چیزی است که انتظار آن را داشتهایم.” این موسسه دارای 38 دفتر در سراسر آمریکا است. ناوف در هنگام آغاز همهگیری ویروس کرونا، انتقال تمامی دادههای این شرکت به ابر را به پایان رساند.
او در این رابطه میگوید:” با اقدامات صورت گرفته توسط شرکت، تمامی پرسنل و کارمندان قادر به انجام امور در منزل خود هستند، اما اگر دست روی دست گذاشته و کاری انجام نمیدادیم به ازای هر روز، چیزی بیش از نیم میلیون دلار ضرر میدادیم.”
وی در طی سالها چندین سیستم مبتنی بر ابر را آزمایش نمود تا زیرساخت ابری مناسبی برای ادامه امور بیاید و سرانجام، ورکاسپات مایکروسافت آژور را از این میان برگزید. این سیستم، نه تنها میزبان اطلاعات شرکت است بلکه به کارمندان این امکان را میدهد تا از هر رایانهای، تنها با اتصال به اینترنت، وارد محیط کار خود شوند تا بتوانند به تمامی امکاناتی که برای طراحی نرمافزار به آن نیاز دارند، دسترسی یابند. تمام توان رایانشی در این شرکت توسط رایانش ابری انجام میشود؛ بنابراین حتی رایانههای عادی نیز میتوانند به سهولت در حوزه پروندههای عظیم BIM فعالیت کنند.
در نتیجه باوجود آنکه چند وقفه کوتاه در امور وجود داشته است، کارمندان به سادگی میتوانند به کار در خانه بپردازند. تیم ناوف با فراهم نمودن زیرساخت ابری مناسب، تمامی مشکلات را برطرف نموده و طبق اظهارات او پرسنل این شرکت طبق روال عادی به کار مشغول هستند. با این روش حتی کارمندانی که از اینترنت خانگی پرسرعتی نیز برخوردار نیستند -که بتوانند به صورت مجازی به کار بپردازند- میتوانند به فعالیت بپردازند.
حدود 80% امور طراحی و مهندسی که شرکت Mead & Hunt انجام میدهد مربوط به آژانسهای عمومی است؛ در نتیجه باوجود بحران پاندمی کرونا، کار متوقف نشده است. ناوف در این خصوص میگوید:” DOTها و آژانسها انتظار دارند همچون گذشته با شدت و سرعت به کار ادامه دهیم و از ما میخواهند تا امور را به موقع به پایان برسانیم.
به علاوه ناوف، مشتریان دولتی این مجموعه که در رابطه با دورکاری سوالاتی دارند را راهنمایی میکند. او میگوید:” ما در تلاش هستیم تا به این شرکتها کمک کنیم، اما این سازمانهای دولتی به شدت دچار مشکل هستند و خود را برای ویروس کرونا و چنین بحرانی آماده نکردهاند، آنها حتی به سختی میتوانند اسکایپ را در محیط کاری خود اجرا نمایند.”
شرکتهای مانند Mead & Hunt تنها افرادی نیستند که از رایانش ابری سود میبرند. شرکت Southland Industries نیز در تلاش است تا کلیه جزئیات طراحی و کار BIM خود را به ورکاسپات مایکروسافت آژور تغییر دهد و تصمیم گرفته تا به دلیل همهگیری کرونا، این روند را تسریع نماید. اسرائیل سومانو، مدیر ارشد خدمات زیرساختی در صنایع Southland میگوید:” در حال حاضر نیز پشتیبان برخی از پروژههای خود را در اختیار داریم، اما برنامه من این است که همه چیز را تا پایان دسامبر 2020 به ابر منتقل کنم. در نظر گرفتن زیرساخت ابری مناسب، شرکت ما را در موقعیت خوبی قرار داده است؛ چراکه سایر پیمانکاران MEP در بحران شیوع ویروس کرونا، از وضعیت خوبی برخوردار نیستند. البته برخی از کارمندان شرکت ما هنوز در این زمینه با محدودیتهایی رو به رو هستند- از جمله با سیستمهای برنامهریزی منابع سازمانی( EPR) که توسط شرکای پروژه استفاده میشود- اما شرکت برای ادامه پروژهها آماده است.”
ایجاد زیرساخت ابری مناسب زمانبر بوده و نمیتوان این کار را به سرعت و ناگهانی پیش برد.
به کارگیری راه حل های صحیح در زمان مناسب توسط برخی از شرکت ها در رابطه با فراهم نمودن زیرساخت ابری مناسب که باعث سهولت امور در شرایط بحرانی حاضر میگردد، موجب نگرانی افرادی شده است که خود را برای چنین بحرانی آماده نکرده بودند. ناوف نیز معتقد است:” طی این هفته، شرکتهای بسیاری با ما تماس گرفته و اظهار داشتهاند که برای بحران کرونا آمادگی لازم را نداشته و درست در نقطهای قرار گرفتهاند که شرکت ما 8 سال پیش در آن قرار داشت.”
ناوف خاطر نشان میکند:” این وضعیت برای شرکتهایی با زیرساختهای محدود IT مبتنی بر ابر، چندان ناامید کننده نیست، به ویژه اگر آنها مایل به تمرکز بر چند پروژه اصلی و انتقال آنها به ابر باشند. شما میتوانید در عرض تقریباً یک هفته، یک زیرساخت ابری به وجود بیاورید. سپس پروژههای اساسی را در این رابطه در نظر گرفته و چند پروانه ورکاسپات دریافت نمایید، پس از آن نیز در آنجا مستقر شده و شروع به کار کنید.”
سومانو هم در این رابطه میگوید:” زمان پایان دادن به عادات و روشهای گذشته فرا رسیده است. این امر هنگامی که برای اولین بار به رییس شرکت گفتم که باید کاملاً به ابر منتقل شویم، غیرممکن به نظر میرسید اما حالا این کار را با موفقیت انجام دادهایم. پس هیچ وقت برای شروع دیر نیست و باید از فرصتها استفاده کرده و زیرساختهای ابری مناسب را هرچه سریعتر ایجاد نمود