ابر خصوصی: بخشی از ابر هیبریدی

ابرهای عمومی، خصوصی و هیبریدی چیست؟ با درک فرض اصلی محاسبات ابری، که به زبان ساده ارائه خدمات محاسباتی از طریق اینترنت است، می‌توان به روش‌های مختلف استقرار منابع ابری پی برد. گزینه‌های استقرار شامل ابر عمومی، ابر خصوصی و هیبریدی است. هر سه سناریو مزایای مشابهی از جمله مقرون به صرفه بودن، عملکرد و قابلیت اطمینان بودن را دارند. اما انتخاب یکی از این سه روش بستگی به نیاز‌های تجاری شرکت مورد نظر دارد.

زیرساخت‌هایی برای مقابله با تقاضاهایی که در حال افزایش هستند، ایجاد شده است. اما امروزه، مشتریان، شرکا و کارمندان خواستار ارائه خدمات جدید هستند که سریع‌تر تحویل داده شوند، همچنین تنوع بیشتری در دستگاه‌ها وجود دارد.

ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل موثر داده‌ها اغلب با روش‌های سنتی کار سختی است و به همین دلیل باید به دنبال روشی برای تجزیه بهینه داده‌ها بود. در برخی از بررسی‌ها معیار بازگشت سرمایه گذاری منفی است و تطابق ندارد.

با کمال تعجب، این عدم تطابق می‌تواند منجر به مشکلاتی شود. مدت زیادی طول می‌کشد تا برنامه‌های موردنیاز برای پاسخگویی به سطح جدیدی از انتظارات مشتری، به بازار عرضه شود. همچنین اداره کردن تکثیر ماشین‌های مجازی و ذخیره سازی آنها کار سختی است.

امروزه دیگر افزایش مقیاس چه در مورد سیستم‌ها چه ذخیره سازی، روشی کارآمد محسوب نمی‌شود. در عوض، تقسیم بندی استفاده از نرم افزار، با استفاده از سخت‌افزار یک ضرورت محسوب می‌شود. به عبارت دیگر، فناوری اطلاعات بایستی رویکرد خود را در این موارد تغییر دهد.

ابر عمومی

ابرهای عمومی رایج‌ترین روش استقرار محاسبات ابری است. منابع ابری (مانند سرورها و استوریج‌ها) توسط یک ارائه دهنده خدمات ابری و از طریق اینترنت تحویل داده می‌شود.  Microsoft Azure نمونه‌ای از یک ابر عمومی است. با یک ابر عمومی، کلیه سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و سایر زیرساخت‌های پشتیبانی، متعلق به ارائه دهنده ابر است و توسط آن مدیریت می‌شود. در یک ابر عمومی می‌توان با یک مرورگر وب حساب خود را مدیریت نمود.

ابر خصوصی ابر عمومی

مزایای استفاده از ابرهای عمومی

  • هزینه کم‌تر
  • عدم نیاز به تهیه سخت‌افزار
  • عدم نیاز به تهیه نرم‌افزار
  • عدم نیاز به تعمیر و نگهداری

ابر خصوصی

یک ابر خصوصی شامل منابع محاسباتی که فقط توسط یک تجارت یا سازمان استفاده می‌شود، است. این ابر می‌تواند از لحاظ فیزیکی در مرکز اطلاعات سازمانی قرار داشته باشد یا توسط یک ارائه دهنده شخص ثالث میزبانی شود. اما در این ابر، خدمات و زیرساخت‌ها همیشه در یک شبکه خصوصی نگهداری می‌شوند و سخت‌افزار و نرم‌افزار به سازمان شما اختصاص می‌یابد.

به این ترتیب، یک ابر خصوصی می‌تواند دسترسی سازمان را برای دستیابی به نیازهای خاص فناوری اطلاعات آسان کند. ابرهای خصوصی اغلب توسط سازمان‌های دولتی، موسسات مالی و سایر سازمان‌ها با انجام فعالیت‌های مهم در تجارت مورداستفاده قرار می‌گیرند.

مزایای استفاده از ابرهای خصوصی:

  • انعطاف پذیری بیشتر
  • امکان متناسب سازی با نیاز تجهیزات
  • افزایش امنیت
  • عدم اشتراک گذاری
  • امکان کنترل بیشتر

ابر هیبریدی

ابرهای هیبریدی که اغلب به عنوان بهترین روش شناخته می‌شود، زیرساخت‌های داخلی یا ابرهای خصوصی را با ابرهای عمومی ترکیب کرده است تا سازمان‌ها بتوانند از مزایای هر دو استفاده کنند. در یک ابر هیبریدی، داده‌ها و برنامه‌ها برای انعطاف پذیری بیشتر می‌توانند بین ابرهای خصوصی و عمومی حرکت کنند.

به عنوان مثال، می‌توان از ابر عمومی برای نیازهای کم‌حجم، مانند امنیت وب، همچنین از ابر خصوصی برای فعالیت‌های مهم مانند گزارش مالی استفاده نمود. مسئله‌ای که در این نوع ابر وجود دارد، ترکیدن ابر است. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که یک منبع یا برنامه در ابر خصوصی تا زمان افزایش تقاضا اجرا می‌شود.

هنگامی که ارائه دهندگان خدمات عمومی ابر در دسترس نیستند، معیارهای جدیدی برای بخش‌های داخلی فناوری اطلاعات تعیین می‌شود.

زمان انتظار برای استفاده از یک نمونه از ابر عمومی چندان جالب نیست. همه ما انتظار داریم که برنامه‌ها در هر زمان و مکانی جذاب و در دسترس باشند و با ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید به‌روز شوند.

طیف گسترده ای از سازمان‌ها از ابرهای عمومی استفاده می‌کنند. اما بیشتر آنها می‌خواهند سیستم‌های تحت کنترل خود را حفظ کنند. انجام این کار می‌تواند دید و کنترل بیشتری به آنها ببخشد اما ذخیره داده ممکن است ارزان‌تر از پیش فرض باشد. امکان شخصی سازی و مکان‌یابی نیز می‌تواند به ادغام آنها با فروشگاه‌های داده کمک کند. به همین دلایل، رویکردهای هیبریدی تبدیل به یک هنجار شده است.

مزایای ابر هیبریدی:

  • افزایش انعطاف پذیری
  • استفاده از منابع اضافی
  • مقرون به صرفه بودن
  • امکان مقیاس گذاری در ابر عمومی
  • امکان پرداخت هزینه در صورت نیاز به امکانات بیشتر

ابر خصوصی درون ابر هیبریدی

تفکر صنعت در مورد ابر هیبریدی پیشرفته‌تر شده است. در ابتدا ابر هیبریدی، بیشتر بر تغییرات سریع متمرکز بود. اما امروزه عوامل حجم کار، قابلیت حمل و نقل داده‌ها و تنوع بیشتر موردتوجه قرار گرفته‌اند. این به نوبه خود ما را به سمت موضوعاتی مانند مدیریت و تحقیق در رابطه با استقرار ابر خصوصی در مجموعه‌ی گسترده خدمات IT سوق می‌دهد.

اعمالی که ابر خصوصی پیاده می‌کند، اغلب در کنار پروژه‌های بهینه سازی فناوری اطلاعات مانند ایجاد محیط‌های عملیاتی استاندارد (SOE)، تنظیم و نوسازی عوامل مجازی و بهبود مدیریت و ادغام زیرساخت‌های ناهمگن صورت می‌گیرد. آنها در چارچوب برنامه جدید، فرآیند توسعه را انجام می دهند.

هر کدام از انواع ابر مزایایی را دارند که موجب برتری نسبت به یکدیگر می‌شود. با این حال شواهد حاکی از آن است که نوع هیبریدی بهتر است. با مطالعه مزیت‌ها و با توجه به نیاز می‌توان هر کدام از این ابرها را انتخاب نمود. در نهایت این شما هستید که نوع مناسب را برای تجارت خود انتخاب می‌کنید.