امنترین راه برای اشتراک گذاری فایل در اینترنت – به سراغ این راهها نروید!
اشتراک گذاری فایل در اینترنت به معنای عملی است که از طریق آن امکان دسترسی به فایلها، تصاویر، ویدیوها، دادهها و… برای خود یا سایر کاربران فراهم میشود. این دسترسیها ممکن است عمومی یا خصوصی باشد. روشهای مختلفی برای اشتراک گذاری وجود دارد اما لازم است روشهای اشتراک گذاری امن فایل در اینترنت را دانست.
همانطور که گفتیم ممکن است دسترسی به فایلهای اشتراکی به صورت خصوصی برای فرد یا مجموعهای از کاربران باشد یا فایلها به صورت عمومی در اختیار تمام کاربران اینترنت قرار گیرد. این دو روش مجوز سطح دسترسی کاربران به فایلها را تعیین میکنند.
روشهایی برای اشتراک فایل
اشتراک گذاری فایل به دو روش انجام میگیرد؛ روش اول همان روش سنتی است که هنوز هم کاربران بسیاری از این روش استفاده میکنند. روشهایی مانند استفاده از:
- فلاپی دیسک
- سی دی
- دی وی دی
- فلش مموری
- کارت حافظه
- شبکه کردن دو کامپیوتر
- هارد اکسترنال
- نرم افزارهای اشتراک گذاری
در مثالهای بالا برخی موارد مانند فلاپی دیسک، سی دی، دی وی دی، کارت حافظه، شبکه کردن و… به دلیل سرعت انتقال، حجم و امنیت بسیار کم کاملاً منسوخ شدهاند. اما هاردهای اکسترنال و فلش مموری ها با وجود داشتن مسائل امنیتی و حفاظتی و همچنین دسترسی محدود آنها هنوز هم مورد استفاده کاربران هستند.
کمپانیهای طراحی و ساخت هارد اکسترنال، هنوز هم برای سرعت بخشیدن به انتقال اطلاعات، افزایش حجم هارد و تأمین امنیت محصولاتشان در تلاش هستند اما هاردهای اکسترنال در کنار مزایایی که دارند، معایبی دارند که با پیشرفت تکنولوژی حتماً از دور رقابتها خارج خواهند شد.
یکی از معایب بزرگ هارد اکسترنال، محدودیت آن در دسترسی کاربران و اشتراک گذاری امن فایلها است؛ به طوری که اطلاعات هارد تنها با یک کامپیوتر قابل خواندن است و شما نمیتوانید با موبایل به اطلاعات و فایلهای خود دسترسی داشته باشید.
همچنین با این روش نمیتوانید فایلهای خود را در سطح اینترنت به اشتراک گذاشته و از آن استفاده کنید. برای اشتراک گذاری فایل از طریق هارد باید از کامپیوتر استفاده کنید و نیازی به اینترنت هم نخواهید داشت.
روش دیگری نیز برای اشتراک گذاری فایلها وجود دارد که کمی مشکلات مربوط به هاردها را حل کرده است. این روش اشتراک گذاری با استفاده از نرم افزار است و تنها مزیت آن اشتراک گذاری فایلها از طریق هر دستگاهی (کامپیوتر شخصی، لپ تاپ، گوشی هوشمند و تبلت) است. سرعت انتقال اطلاعات و فایلها در این روش بالا اما امنیت آن صد در صدی نیست. نرم افزارهای مانند shareit، zepya و… از این دست هستند.
نمونهای از معایب این روش در این است که شما فقط از همان دستگاهی که فایلها را در آن انتقال دادهاید به فایلها دسترسی دارید و نمیتوانید از طریق اینترنت یا دستگاهی دیگر به فایلها دسترسی پیدا کنید.
اما چه راهکاری برای اشتراک گذاری امن در اینترنت وجود دارد؟
در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی و ظهور فناوری رایانش ابری، روشی جالب برای اشتراک گذاری امن فایل در اینترنت به وجود آمده است. روشی که در چند سال آینده تمام کاربران اینترنت و کسب و کارها را به سمت خود جذب خواهد کرد.
فضای ابری دقیقاً مانند روشی عمل میکند که شاید قبلاً ما نمونهای از آن را اجرا کرده باشیم؛ حتماً شما هم فایلی را برای خود یا یکی از دوستانتان ایمیل کردهاید! این فایل تا زمانی که شما آن را حذف نکنید، در ایمیل شما باقی خواهد ماند.
در هر صورت اشتراک گذاری فایل از طریق ایمیل نیز دارای محدودیت حجم و دسترسی است و شما تنها میتوانید به کاربرانی که معرفی میکنید دسترسی دهید. در مقابل، فضای ابری نیز بستری را برای اشتراک گذاری امن فایل در اینترنت ایجاد کرده است. روشی ایمن و حرفهای برای اشتراک دادهها در اینترنت!
اشتراک گذاری فایل در اینترنت از طریق فضای ابری مزایای بسیاری دارد که به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- اشتراک گذاری فایل به صورت عمومی یا خصوصی
- قابلیت استفاده از فایلها و اطلاعات در هر زمان و در هر مکانی
- دسترسی به فایلها با هر دستگاه هوشمندی اعم از لپ تاپ، گوشی موبایل، تبلت و…
- اشتراک گذاری فایل در فرمتهای مختلف (همسان سازی فایلها)
- اشتراک گذاری امن فایل در اینترنت بدون از دست رفتن اطلاعات
- سرعت انتقال بسیار بالا
- ارسال سریع فایلهای حجیم
- یکبار آپلود و اشتراک گذاری دائمی در طول سالهای استفاده از این خدمات بدون آپلود مجدد
- بازیابی اطلاعات از بین رفته یا حذف شده توسط ارائه دهنده خدمات ابری
- بهترین راهکار جمعآوری و نگهداری اطلاعات کاربران برای کسب و کارها
- مورد استفاده کسب و کارها و فروشگاههای اینترنتی
- و…
اشتراک گذاری فایل در اینترنت از طریق فضای ابری علاوه بر داشتن امنیت (امنیت هیچ زمان صد در صد نیست) مزایای بیشماری دارد که در مقالات مختلف وبلاگ پشتیبان به معرفی آنها پرداختهایم.
در سالهای اخیر نیز ارائه دهندگان بستر شبکههای اجتماعی و حتی تولید کنندگان گوشیهای هوشمند و سایر کمپانیها نیز استفاده از فضای ابری و اشتراک گذاری امن فایل را به صورت رایگان به کاربران ارائه میدهند. به عنوان نمونه، کمپانی اپل 5 گیگ فضای رایگان به کاربران آیفون، آیپد و آیپود ارائه میدهد یا تلگرام برای نگهداری فایلها و اطلاعات کاربران از فضای ابری استفاده میکند.
نمونهای از شرکتهای ارائه دهنده خدمات ابری
دراپ باکس، آمازون، گوگل، اپل، مایکروسافت و… نمونهای از شرکتهای معتبر و بین المللی هستند که خدمات ابری را به کاربران و کسب و کارها ارائه میدهند. شرکت پشتیبان نیز با اراه خدمات ذخیره سازی ابری و خرید فضای ابری در پشتیبان به شما امکان استفاده از امکانات مضایا فضای ابری در زیرساخت های داخل ایران را می دهد.
اشتراکگذاری فایلها و دادهها در فضای ذخیره سازی ابری پشتیبان به روشهای مختلفی امکان پذیر است که بسته به نیاز کاربران میتوانید از لینک مستقیم دانلود یا لینک دانلود مخفی و زماندار و یا اشتراک گذاری فایل و پوشه بین کاربران پشتیبان استفاده کنند.